Ne koşu ne fitness! Japonların 30 dakikalık sırrı dünyayı peşinden sürüklüyor

Japonların 30 Dakikalık Yürüyüş Sırrıyla Tanışın

Japon usulü yürüyüş, temelde 30 dakikalık yüksek yoğunluklu bir yürüyüş antrenmanı olarak bilinir. Bu egzersizi yaparken ilk üç dakikayı hızlı yürüyüşle geçirdikten sonra üç dakika boyunca yavaş tempoda devam etmek gerekiyor. Bu aralıkları 30 dakika boyunca tekrarlayarak uygulamak, vücudu olumlu yönde etkilemektedir.

Bilimsel Olarak Desteklenen Bir Egzersiz Yöntemi

Japon yürüyüş rutini, bilim insanları tarafından uzun süredir desteklenmektedir. TikTok gibi platformlarda popülerlik kazansa da aslında bu yöntem yıllardır varlığını sürdürmektedir. 20 yıl önce araştırmacılar tarafından oluşturulan bu rutin, ortalama 63 yaşındaki yetişkinler üzerinde yapılan testlerle güvenilirliği kanıtlanmıştır.

Yapılan Açıklamalar Çarpıcı

Haftada dört gün boyunca Japon yürüyüş yöntemini uygulayan yetişkinlerin egzersiz yapmayanlara göre daha düşük kan basıncına sahip oldukları gözlemlenmiştir. Kullanıcı deneyimlerine göre, diğer yürüyüş egzersizlerine kıyasla Japon yürüyüş rutini daha keyifli bulunmaktadır. Ayrıca bu egzersiz, sadece 30 dakika süren ve her yerde kolayca uygulanabilen bir yöntemdir.

Koşuyla başlamak isteyenler için harika bir seçenek olan Japon yürüyüşü, aerobic kapasiteyi artırmak ve kardiyovasküler sistemi güçlendirmek için etkili bir yöntem olarak öne çıkmaktadır.

Related Posts

Hekime ‘Hasta gelmedi’ cezası: Hasta yoksa, maaş kesintisi var

Yurttaşların 6 ayda bir Aile Sağlığı Merkezlerine (ASM) başvurmaması nedeniyle aile hekimlerinin maaşlarında kesinti yapılmasına tepki gösteren Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Genel Sekreteri Dr. Gökhan Erdoğan “Sağlık hizmeti almak üzere ASM’lere başvuru yapmayan vatandaşlar nedeniyle hekimin maaşının kesildiği başka bir ülke yoktur” açıklamasında bulundu.

Uzmanından “kene sayısında önceki yıllara göre olağanüstü bir artış yok” açıklaması

Uzmanından “kene sayısında önceki yıllara göre olağanüstü bir artış yok” açıklaması

Çene kemiğinizi korumak istiyorsanız bu ilaçlara dikkat!

Prof. Dr. Nuray Yılmaz Altıntaş, osteoporoz tedavisinde yaygın şekilde kullanılan bazı ilaçların ağız ve çene sağlığı üzerinde ciddi yan etkiler yaratabileceği uyarısında bulundu. Kemik erimesi tedavisi gören hastalara önemli önerilerde bulundu.

Baba adayları dikkat: Bunlar kısırlığın başlıca sebepleri!

Baba adayları dikkat: Bunlar kısırlığın başlıca sebepleri!

Sıcak hava MS hastalığını nasıl etkiler? Uzman görüşü

Bir sinir sistemi hastalığı olan Multipl Skleroz’un (MS) kadınlarda erkeklere oranla yaklaşık 1-1,5 kat daha fazla görüldüğünü söyleyen Nöroloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Meltem Can İke, hastalıkta tanının genellikle 20-40 yaş arasında konulduğunu belirtti.

Reflü, kalp ağrısını taklit edebiliyor! İnatçı öksürüğünüzün nedeni olabilir

Modern çağın stresli ve yoğun temposunda, sağlıksız beslenme ve yanlış yaşam alışkanlıklarının da etkisiyle reflü hastalığı hızla yaygınlaşıyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Ebubekir Şenateş, reflü hakkında toplumda doğru sanılan 9 yanlış bilgiyi anlattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir