Ardahan’da Şap Hastalığına Karşı Aşılama

Ardahan’da Şap Hastalığına Karşı Aşılama Çalışmaları Devam Ediyor

Ardahan, Türkiye’nin önemli hayvancılık merkezlerinden biri olarak dikkat çekiyor. Son dönemde ülkemizde görülen SAT-1 tipi şap hastalığının yayılımını engellemek amacıyla, Ardahan ilinde veteriner ekipleri son derece önemli bir görev üstleniyor.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri, saha çalışmalarını titizlikle yürütüyor. Büyükbaş hayvanlara yönelik aşılama ve kimliklendirme işlemleri yoğun bir şekilde devam ediyor.

Şap hastalığının yayılımını engellemek adına veteriner ekipleri, yaylalardan köylere, belde ve mezralara kadar uzanan geniş bir alanda aşılama çalışmalarını sürdürüyor.

Zorlu hava koşullarına rağmen görevlerini başarıyla yerine getiren ekipler, yaklaşık 340 bin büyükbaş ve 170 bin küçükbaş hayvana ulaşarak sürü bağışıklığını sağlamaya odaklanıyor.

Hayvancılığın önemli bir gelir kaynağı olduğu Ardahan’da, Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Fatih Cineviz de saha çalışmalarını bizzat denetliyor.

Son olarak, Artvin sınırındaki Ardıçdere Yaylası’nda gerçekleştirilen aşı çalışmalarına ilişkin bilgi veren Müdür Cineviz, hastalıkla mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü vurguladı.

Türkiye’de 60 yıl aradan sonra tekrar görülen SAT-1 tipi şap hastalığıyla ilgili alınan tedbirler hakkında bilgi veren Cineviz, “Şu anda ülke genelinde ciddi bir salgınla karşı karşıyayız. Ardahan’da da hastalığın yayılmasını önlemek adına gerekli çalışmaları titizlikle yürütüyoruz.” açıklamasında bulundu.

İl genelinde aldıkları kararlar doğrultusunda karantina uygulamalarına başladıklarını belirten Cineviz, aynı zamanda Şap Enstitüsü Müdürlüğü tarafından üretilen SAT-1 aşılarını temin ettiklerini ifade etti.

Sahada yapılan çalışmaların yüzde 70’lik kısmının tamamlandığını kaydeden Cineviz, “Hedefimiz, tüm büyükbaş hayvanları şap hastalığına karşı aşılama çalışmalarını tamamlamak. Bu doğrultuda gece gündüz demeden çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

Ardahan’ın Samanbeyli köyünde hayvancılık yapan İrfan Avşar da yürütülen çalışmalardan oldukça memnun olduklarını dile getirerek, veteriner hekimlerin yanı sıra kendilerinin de hayvanların sağlığı için üzerlerine düşen görevi yerine getirmekten mutluluk duyduklarını ifade etti.

Related Posts

Turizm sektörüne özel haftalık izin kararı: 10 gün çalış, 1 gün tatil

Turizm sektörüne özel haftalık izin kararı: 10 gün çalış, 1 gün tatil

En düşük maaş 40 bin lira oldu: 8 bin TL de refah payı eklendi

Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kent A.Ş.’de çalışan 1.884 işçiye, ekonomideki zorluklara karşı adeta can suyu olacak nitelikte bir müjde geldi. Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun’un liderliğinde yürütülen …

Rekabet Kurumu’ndan Google’a ceza!

Google, yükümlülüklerine aykırı hareket ettiği gerekçesiyle Rekabet Kurumu tarafından büyük bir cezaya çarptırıldı.

En düşük emekli aylığı teklifi TBMM’de

TBMM Genel Kurulunda, en düşük emekli aylığının 16 bin 881 liraya yükseltilmesine ilişkin düzenlemeyi de içeren Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin tümü üzerindeki görüşmeler …

NVIDIA hissesi tarihte bir ilke imza atarak rekor seviyeye yükseldi

Hisse, Microsoft ve Apple gibi dünya devlerini geride bırakmayı başardı

8,4 milyarlık dev katkı Türkiye’nin en yüksek barajından geldi

Artvin’in Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen Yusufeli Barajı, üretimin başladığı 2024’ten bu yana toplam 3,1 milyar kilovatsaat elektrik üreterek milli ekonomiye yaklaşık 8,4 milyar TL katkı sağladı ..Yüksekliğiyle Türkiye’nin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir