Çene kemiğinizi korumak istiyorsanız bu ilaçlara dikkat!

Osteoporoz Tedavisinde Kullanılan İlaçların Ağız ve Çene Sağlığı Üzerindeki Etkileri

Prof. Dr. Altıntaş, osteoporoz tedavisinde kullanılan ilaçların ağız ve çene sağlığı üzerindeki etkilerini değerlendirdi. Uzun süreli ilaç kullanımının çene kemiğinde ciddi sorunlara neden olabileceğini belirten Altıntaş, bu nedenle diş hekimi kontrolünün tedavi öncesinde yapılmasının hayati önem taşıdığını vurguladı.

İlaçların kemik yıkımını azaltarak iskelet sistemini güçlendirdiğini söyleyen Altıntaş, ancak aynı zamanda kemik yenilenmesini yavaşlattığını ve cerrahi sonrası iyileşme sürecini olumsuz etkileyebileceğini belirtti. İyileşmeyen yaraların, çene kemiğinin açığa çıkması ve enfeksiyon riskinin tedavi sürecinde ciddi sorunlara yol açabileceğini ekledi.

Uluslararası kılavuzlara göre osteoporoz tedavisine başlanmadan önce ağız içi muayenenin yapılması gerektiğini belirten Altıntaş, diş çekimi, implant uygulaması ve kist operasyonu gibi müdahalelerin ilaç tedavisinden önce planlanmasının komplikasyon riskini azaltabileceğine dikkat çekti. Ayrıca, ilaç tedavisine başlamış bireylerde sonradan yapılacak cerrahi işlemlerin riskli olabileceğinin altını çizdi.

Osteoporoz tedavisi ve diş sağlığı uygulamalarının birlikte planlanmasının önemine vurgu yapan Prof. Dr. Altıntaş, multidisipliner yaklaşımın hem çene kemiği sağlığı hem de genel tedavi başarısı açısından kritik olduğunu belirtti.

Related Posts

Ne koşu ne fitness! Japonların 30 dakikalık sırrı dünyayı peşinden sürüklüyor

Fitness çılgınlıklarının sosyal medyayı çepeçevre sardığı bu günlerde son zamanların en popüler konusu ‘Japon yürüyüşü’ oldu. Kolay, hızlı ve kan basıncını düşürmeyi vaat eden bu yöntem düzenli bir şekilde uygulanırsa hızlı sonuç veriyor. Peki nedir bu Japon yürüyüşü?

Hekime ‘Hasta gelmedi’ cezası: Hasta yoksa, maaş kesintisi var

Yurttaşların 6 ayda bir Aile Sağlığı Merkezlerine (ASM) başvurmaması nedeniyle aile hekimlerinin maaşlarında kesinti yapılmasına tepki gösteren Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Genel Sekreteri Dr. Gökhan Erdoğan “Sağlık hizmeti almak üzere ASM’lere başvuru yapmayan vatandaşlar nedeniyle hekimin maaşının kesildiği başka bir ülke yoktur” açıklamasında bulundu.

Uzmanından “kene sayısında önceki yıllara göre olağanüstü bir artış yok” açıklaması

Uzmanından “kene sayısında önceki yıllara göre olağanüstü bir artış yok” açıklaması

Baba adayları dikkat: Bunlar kısırlığın başlıca sebepleri!

Baba adayları dikkat: Bunlar kısırlığın başlıca sebepleri!

Sıcak hava MS hastalığını nasıl etkiler? Uzman görüşü

Bir sinir sistemi hastalığı olan Multipl Skleroz’un (MS) kadınlarda erkeklere oranla yaklaşık 1-1,5 kat daha fazla görüldüğünü söyleyen Nöroloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Meltem Can İke, hastalıkta tanının genellikle 20-40 yaş arasında konulduğunu belirtti.

Reflü, kalp ağrısını taklit edebiliyor! İnatçı öksürüğünüzün nedeni olabilir

Modern çağın stresli ve yoğun temposunda, sağlıksız beslenme ve yanlış yaşam alışkanlıklarının da etkisiyle reflü hastalığı hızla yaygınlaşıyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Ebubekir Şenateş, reflü hakkında toplumda doğru sanılan 9 yanlış bilgiyi anlattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir