Hekime ‘Hasta gelmedi’ cezası: Hasta yoksa, maaş kesintisi var

Aile Hekimleri İsyan Ediyor: “Eziyet Yönetmeliği” Protestosu

Aile hekimleri, 1 Kasım 2024 tarihinde yürürlüğe giren “Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği ‘nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği” olarak adlandırdıkları düzenlemeyi protesto etmeye devam ediyor. Aile hekimleri, maaşlarında yapılan kesintilere karşı tepki gösteriyorlar. Bu durum, vatandaşların yılda iki kez Aile Sağlığı Merkezlerine başvurmalarını gerektiren yeni düzenlemeye karşı bir tepkinin göstergesi olarak karşımıza çıkıyor.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Genel Sekreteri Dr. Gökhan Erdoğan, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı’nın yönetmelikteki eksiklikleri göz ardı ettiğini ve aile hekimlerini cezalandırmaya başladığını belirtti. Erdoğan, bu durumun hem vatandaşlar hem de aile hekimleri açısından olumsuz sonuçlar doğurduğunu ifade etti.

“TEK SORUMLUSU BİZ DEĞİLİZ”

Erdoğan, ülkedeki poliklinik hizmetlerinin yüzde 50’sinin aile hekimleri tarafından sağlandığını vurgulayarak, aile hekimlerine ağır bir yük getirildiğini dile getirdi. Hekimlerin, belirli bir süre içerisinde belirli sayıda hastayı muayene etmeleri ve tarama yapmaları zorunluluğu getirilmesi, maaşlarından kesinti yapılmasına neden oldu. Erdoğan, bu durumun adaletsiz olduğunu ve aile hekimlerini tek sorumlu olarak göstermenin haksızlık olduğunu belirtti.

“YOL YAKINKEN HATADAN DÖNÜN”

Erdoğan, mevzuata uygun şekilde görevini yerine getiren ancak hastalarının başvuru yapmaması nedeniyle maaş kaybına uğrayan aile hekimlerinin mağdur edildiğine dikkat çekti. Sağlık Bakanlığı’na seslenen Erdoğan, hatadan dönülmesi gerektiğini ve aile hekimlerine haksız kesintiler yapılmaması çağrısında bulundu. Çözüm önerisi olarak, muayene zorunluluğunun genişletilmesi ve muayene olmayan kişilere SGK katkı paylarının artırılması gerektiğini ifade etti.

Related Posts

Ne koşu ne fitness! Japonların 30 dakikalık sırrı dünyayı peşinden sürüklüyor

Fitness çılgınlıklarının sosyal medyayı çepeçevre sardığı bu günlerde son zamanların en popüler konusu ‘Japon yürüyüşü’ oldu. Kolay, hızlı ve kan basıncını düşürmeyi vaat eden bu yöntem düzenli bir şekilde uygulanırsa hızlı sonuç veriyor. Peki nedir bu Japon yürüyüşü?

Uzmanından “kene sayısında önceki yıllara göre olağanüstü bir artış yok” açıklaması

Uzmanından “kene sayısında önceki yıllara göre olağanüstü bir artış yok” açıklaması

Çene kemiğinizi korumak istiyorsanız bu ilaçlara dikkat!

Prof. Dr. Nuray Yılmaz Altıntaş, osteoporoz tedavisinde yaygın şekilde kullanılan bazı ilaçların ağız ve çene sağlığı üzerinde ciddi yan etkiler yaratabileceği uyarısında bulundu. Kemik erimesi tedavisi gören hastalara önemli önerilerde bulundu.

Baba adayları dikkat: Bunlar kısırlığın başlıca sebepleri!

Baba adayları dikkat: Bunlar kısırlığın başlıca sebepleri!

Sıcak hava MS hastalığını nasıl etkiler? Uzman görüşü

Bir sinir sistemi hastalığı olan Multipl Skleroz’un (MS) kadınlarda erkeklere oranla yaklaşık 1-1,5 kat daha fazla görüldüğünü söyleyen Nöroloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Meltem Can İke, hastalıkta tanının genellikle 20-40 yaş arasında konulduğunu belirtti.

Reflü, kalp ağrısını taklit edebiliyor! İnatçı öksürüğünüzün nedeni olabilir

Modern çağın stresli ve yoğun temposunda, sağlıksız beslenme ve yanlış yaşam alışkanlıklarının da etkisiyle reflü hastalığı hızla yaygınlaşıyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Ebubekir Şenateş, reflü hakkında toplumda doğru sanılan 9 yanlış bilgiyi anlattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir