İş arayan gençler dikkat! İşverenler artık bu becerilere sahip çalışanlar arıyor

İŞKUR Araştırmasına Göre İşgücü Piyasasında Dijital Yetkinlikler Önem Kazanıyor

İŞKUR’un gerçekleştirdiği “İkiz Dönüşümün İşgücü Piyasasına Etkileri” araştırmasına göre, işverenler artık yazılım, programlama ve sosyal medya gibi dijital becerilere sahip çalışanlara daha fazla ihtiyaç duyuyor. Bu durum, dijital yetkinliklerin iş gücü piyasasında önemli bir tercih sebebi haline geldi.

İKUR’un 17 sektörde faaliyet gösteren 14 binden fazla iş yerinde yaptığı yüz yüze ve çevrim içi görüşmeler sonucunda belirlenen verilere göre, ikiz dönüşüm sürecinde ihtiyaç duyulabilecek meslek ve becerilerin tespit edilmesi hedefleniyor.

Yeni Meslekler ve Dijital Beceriler

Araştırmada vurgulanan noktalardan biri, dijital ve yeşil dönüşümün iş gücü piyasasında yeni mesleklerin ortaya çıkmasına ve bazı mesleklerde talebin artmasına sebep olacağıdır. Bu süreçte, iş gücünden dijital okuryazarlık, dönüşüm farkındalığı, adaptasyon, esneklik, analitik düşünme gibi becerilere sahip olması beklenmektedir.

İşverenler, yazılım bilgisi, programlama dillerine hakimiyet ve sosyal medya kullanımı gibi dijital yetkinlikleri ön planda tutuyor. Araştırmaya göre, dijitalleşmeyle birlikte veri analizi, yapay zeka, robotik otomasyon, siber güvenlik ve yazılım geliştirme gibi alanlarda bilgi ve beceri sahibi olan çalışanlara olan ihtiyaç artmaktadır.

İkiz dönüşüm sürecine ayak uydurabilmek adına teknolojik okuryazarlık, esneklik, hızlı adaptasyon, analitik düşünme ve sürekli öğrenmenin önem kazandığı belirtilmektedir. Ayrıca işletmelerin çevre dostu uygulamalara uyum sağlayabilmesi ve gelişen teknolojilere adapte olabilmesi de işletmedeki başarı için kritik bir faktördür.

Uzaktan çalışma ve ekipler arası işbirliğinin yaygınlaşmasıyla iletişim ve işbirliği becerilerinin de giderek arttığı vurgulanmaktadır. İşte böyle bir dönemde dijital yetkinlikler iş hayatında ayrı bir önem kazanıyor.

Related Posts

25 milyar dolarlık dev projeye ortak aranıyor: Ruslar Akkuyu’yu satılığa çıkardı

Rusya’nın devlete bağlı nükleer enerji şirketi Rosatom, Türkiye’de inşa ettiği 25 milyar dolarlık Akkuyu Nükleer Santrali’ndeki yüzde 49’luk hissesini satmak üzere Türk ve yabancı yatırımcılarla görüşmelere başladı. Bloomberg’e konuşan Rosatom …

Türkiye’nin çelik ürünleri ihracatı mayısta arttı

Çelik ürünleri ihracatı, mayısta geçen yılın aynı ayına göre miktar yönünden yüzde 21,1 artışla 1,4 milyon ton, değer yönünden ise yüzde 9,2 artışla 922,8 milyon dolar oldu.

Haftanın kazanan yatırım aracı belli oldu: Altın düşüşe geçti, borsa ve döviz yükseldi

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi haftayı yüzde 2.19 artışla 9 bin 404.89 puandan tamamladı. Altının gram fiyatı yüzde 2.26 düşerek 4 bin 199 liraya gerilerken, dolar ve avro sırasıyla yüzde 0.55 ve yüzde 2.37 oranında yükseldi. Yatırım fonları yüzde 1.65, emeklilik fonları ise yüzde 1.52 değer kazandı.

Otomotiv pazarı hareketlendi: Tayland’da 21 ay sonra ilk artış

Güneydoğu Asya’nın en büyük otomotiv üretim üslerinden biri olan Tayland’da araç satışları, mayıs 2025’te yıllık bazda yüzde 4,73 artarak 52.229 adede ulaştı. Tayland Endüstri Federasyonu FTI tarafından açıklanan verilere göre, bu büyüme, bir önceki …

Kripto para borsaları için son tarih bu hafta: SPK zorunlu başvuru için neler yapılmalı?

Türkiye’de faaliyet göstermek isteyen kripto para borsaları için geri sayım başladı. Sermaye Piyasası Kurulu, kripto varlık hizmet sağlayıcılarının 30 Haziran 2025’e kadar başvuru yapmalarını zorunlu kılıyor.

Gümüş tırmanışta

Gümüş fiyatları çarşamba günü ons başına 36 dolara yaklaşarak son iki haftanın en düşük seviyelerinden güçlü bir toparlanma sergiledi. Bu yükselişte, zayıflayan Amerikan doları ve düşüşe geçen Hazine tahvil getirileri önemli rol oynadı. Piyasalar …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir